sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Extras - 1. kausi

Alkuperäinen nimi: Extras
Ohjaus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Käsikirjoitus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Pääosissa: Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant
Valmistusmaa: Englanti
Ilmestymisvuosi: 2005


En ole varma, mainitsinko tästä jo aiemmin, mutta tulen myös kommentoimaan katsomiani tv-sarjabokseja tässä blogissa. Näin ensimmäiseksi on vuorossa Ekstrojen ensimmäinen kausi. Tai no, Extras se on nimeltään ja suomeksi kai Statistit (DVD) tai Tahtoo tähdeksi kanssa (TV), mutta Ekstrat kuulostaa parhaimmalta käyttää, koska se on lähimpänä alkuperäistä ja helppo taivuttaa.

Niin, palataanpas aiheeseen eli itse sarjaan. Ekstrat on siitä harvinainen sarja, että minun ei tarvinnut nähdä jaksoakaan sarjaa, kun tiesin jo pitäväni sarjasta ja ostinkin molemmat kaudet ilman, että olin nähnyt yhtään jaksoa. Sarjan idea vain kuulosti niin mahtavalta, mutta jäi tv-esityskerralla jotenkin noteeraamatta (tai oikeastaan eka jakso, jonka jälkeen en katsonut sitten loppujakaan). Tässä kohtaa pitää varmaan sanoa, että olen nähnyt Konttoristakin vain pilotin (joka oli ihan hyvä sekin), joten se ei vaikuttanut tästä sarjasta pitämiseen.

Nyt, ekan kauden jälkeen täytyy sanoa, että intuitioni oli täysin oikeassa. Tämä ON huippusarja! Hyvin hauskoja ovat niin sarjan tapahtumat kuin vierailevat tähdetkin pääosin. Minähän en harrasta takakansitekstejä vaan pyrin katsomaan dvd:t ilman suuria ennakkotietoja ja siten en spoilaantunut pahasti vierailevista tähdistä, mitä nyt Samuel L. Jacksonin ja Ben Stillerin vierailut olin vahingossa bongannut jostain, ja täytyy sanoa, että odotin eniten nimenomaan Jacksonin vierailulta. Jackson olikin sitten se suurin pettymys. Äijä veti pari lyhyttä kohtausta rutiininomaisesti ja siinä se sitten olikin. Ei mitään katewinsletmäistä tai benstillermäistä heittäytymistä. Jopa Ross Kemp ja Les Dennis olivat parempia, vaikken kumpaakaan tuntenut etukäteen. Vierastähdille (poislukien juuri Jackson) oli kyllä kirjoitettu aivan loistavia repliikkejä.

Sarja oli muutenkin vaan niin helkkarin hauska. Andy (Ricky Gervais) oli loistava hahmo ja Maggie (Ashley Jensen) nyt meni siinä sivussa. Agentti (Stephen Merchant) oli niin ylivedetty hahmo, että sekin nauratti. Andyn jatkuvat paremman roolin metsästykset olivat varsin makoista seurattavaa juurikin nokkelien dialogien vuoksi. Viimeinen jakso vain tuntui hivenen siltä, että sarja olisi aiottu lopettaa tähän jaksoon, kun Andy sai oman tv-shownsa. Mitenköhän tämä jatkuu toiseen kauteen? No, jää nähtäväksi.

Ekstrojen ekstroista (höhhöh, enkös ollutkin nokkela) sanottakoon sen verran, että nekin olivat varsin hupaisaa katsottavaa, varsinkin Finding Leo ja tietenkin pieleen menneet kohtaukset. Noista kohtauksista tuli ihan mieleen, että miten nuo ovat saaneet ylipäätään mitään kuvattua. Se viimeinen pieleen mennyt kohtaus varsinkin sai oikein kunnolla repeämään. Lisäksi Stephenin ja Rickyn sanailut "The Difficult Second Album" -pätkässä olivat loistavia, varsinkin se täysin yllättäen tullut ensimmäinen The Office -tuotemainos.

Mitäs muuta? Toinen kausi tosiaan vielä katsomatta ja ehdin jo spoilaantua siitä, että siinä tulee olemaan Daniel Radcliffe (meniköhän nimi päin takapuolta?), mutta keitä muita minä toivoisin vierailemaan? Oikeasti minulla olisi vain yksi todellinen toive, joka tuskin toteutuu. Haluan NIIN Richard Dean Andersonin pilailemaan MacGyver-taustallaan. No, oli kakkoskaudella keitä vaan, niin eiköhän sekin maita varsin hyvin.

Pisteitä: 4/5

PS. Miltaköhän tuntuu olla pelkkä statisti statisteissa kertovassa sarjassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti