lauantai 25. lokakuuta 2008

Blame - Syyllistus

Alkuperäinen nimi: La Culpa
Ohjaus: Narciso Ibañez Serrador
Käsikirjoitus: Narciso Ibañez Serrador, Luis Murillo
Pääosissa: Nieve de Medina, Montse Mostaza, Alejandra Lorenzo
Valmistusmaa: Espanja
Ilmestymisvuosi: 2006


Toinen neljästä elokuvasta, jotka pitävät minut hereillä. Tällä kertaa ollaan jonkinlaisessa vanhassa talossa, johon Mostazan näyttelemä Gloria tulee asumaan yhdessä pienen tyttärensä kanssa. Talon omistaa Glorian uusi työnantaja, Medinan esittämä lääkäri Ana, joka tekee talossaan vähän sivubisnestä eli abortteja pimeän jälkeen. Jossain vaiheessa Gloria tulee sitten raskaaksi ja Ana houkuttelee Glorian tekemään abortin. Siitäkös alkaa sitten kummalliset tapahtumat.

Elokuva on kyllä merkitty kauhuksi, mutta minä en tätä määritystä suostu täysin nielemään, vaikka sen tämänkin blogin kategoriaksi pistin (hitto kun ei saa pistettyä useampia kategorioita). Blame oli enemmänkin draama, johon oli lisätty lähinnä loppupuoliskolle niitä kauhuelementtejä. Lisäksi elokuvassa oli pieni seksuaalinen lataus Anan ja Glorian välillä, vaikka Gloria torjuikin Anan lähentymisyritykset moneen otteeseen.

Elokuva ei loppujen lopuksi ollut kovinkaan kaksinen. Jos elokuvaa pitää kauhuna, niin aika suuri pettymys tämä oli, eikä draamanakaan juuri parempi. Elokuva oli niin täynnä kliseitä, ettei paremmasta väliä. Myöskin loppuratkaisu oli hivenen tylsä ja siitä suoraan Hohdosta lainatusta käytävälläajelusta (Blamessa tosin kolmipyörällä) en sano tämän enempää. Oli tämä vähän pettymys, vaikka omat (lyhyet) hetkensä elokuvassa olikin.

Pisteitä: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti